HERTENSTOOF MET PASTINAAKPUREE, GEKARAMELISEERDE SPRUITEN EN STOOFPEERTJES (recept)

Bent u nieuwsgierig geworden na het lezen van de folder? Dat kunnen wij goed begrijpen. Wij hebben hier stapsgewijs uitgelegd hoe u deze winterse (kerst)maaltijd kunt klaarmaken, veel succes! Onze keuken heeft het recept meermaals getest en met goed resultaat. Wij hebben er vertrouwen in dat het u ook zal lukken. Mochten er toch nog onduidelijkheden zijn, bel gerust. Wij denken graag met u mee!

INGREDIËNTEN

Gevulde hertenstoof:

  • 750 gram hertenstoofvlees
  • 400 ml rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • kruidnagel
  • peper en zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 grote witte uien
  • 500 ml runderbouillon
  • 3 winterpenen
  • 250 gram champignons

Pastinaakpuree:

  • 2 grote pastinaken
  • 4 grote kruimige aardappels
  • 150 ml melk
  • 100 ml room
  • peper en zout
  • verse peterselie naar smaak

Gekarameliseerde spruiten:

  • 300 gram spruiten
  • suiker

Stoofperen:

  • 8 stoofperen (Gieser Wildeman)
  • 750 ml rode wijn
  • water
  • 75 gram suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 5 kruidnagel

 

BEREIDINGSWIJZE

Hertenstoofvlees

Kruid het hertenstoofvlees met peper en zout en schroei het vlees dicht in een warme braadpan met boter. Snijd de witte uien in ringen, voeg deze bij het vlees en fruit deze even kort mee. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe. De gedroogde kruiden mogen er met takje en al in. Laat het hertenstoofvlees 3 uur lang op middelhoog vuur stoven. De gedroogde kruiden en kruidnagel eruit halen.

Stoofpeertjes

Schil de stoofperen en zet de peren in een pan met wijn. De peren mogen niet boven de wijn uitkomen (voeg eventueel wat water toe). Voeg de suiker en kruiden toe. Laat de stoofperen 3 uur lang op laag vuur koken.

Pastinaakpuree

Schil de pastinaak en de aardappels en snijd ze in gelijkmatige stukken. Zet een pan met ruim kokend water op, voeg wat zout toe aan het kokende water. Kook de pastinaak en aardappels 30 à 40 minuten. Giet alles af en pureer het met de stamper, voeg de melk, room, peper, zout en verse peterselie toe.

Gekarameliseerde spruiten

Zet een pan met ruim kokend water op, voeg wat zout toe aan het kokende water. Kook de spruiten 20 minuten in gezouten water. Giet de spruiten af en bak deze in een warme pan met boter. Voeg daarna de suiker toe en bak deze totdat ze een mooi krokant laagje van suiker hebben.

Uw keuken ruikt vast heerlijk en uw gerecht is klaar. Presenteer het hertenstoofvlees samen met de pastinaakpuree, gekarameliseerde spruiten en een stoofpeertje op een bord. Serveer uw gasten een heerlijke en winterse maaltijd!

Wijntip: Rodela Reserva 2016, DOC La Mancha, Bodegas Ayuso, Spanje | 7,95, verkrijgbaar bij ons in de winkel Spaanse wijn met kersen, pruim en blauwe bes en vanille. Een toegankelijke wijn en heerlijk bij wild.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd